Nyheder 28. april 2023

SYNERGI fylder fem år

Nyhed: SYNERGI fylder fem år

Klimalov, energikrise og nye, omfattende energisparekrav fra EU. Meget er sket siden SYNERGI's stiftelse i 2018. I dag fylder organisationen fem år. 

Den energieffektive dagsorden er mindst lige så presserende som for fem år siden. Klimakrisen er kun blevet endnu mere kritisk, alt imens Putins brutale krig og en omfattende, langvarig energikrise har ramt forsyningssikkerheden og danskernes økonomi. Et effektivt energiforbrug har af flere årsager næppe været vigtigere, end det er i dag.

Heldigvis er der fremskridt at spore. Særligt fra EU, der længe har bedrevet klimapolitik under mantraet "Energy Efficiency First", stilles der krav og indføres mål for en mere ambitiøs tilgang til både unionen og de enkelte medlemslandes energiforbrug. 

Meget er generelt nået, siden SYNERG begyndte arbejdet for mindre energispild i Danmark og EU i 2018 - meget mangler endnu at blive ført ud i livet. 

Vi håber fx, at:

- Danmark implementerer en national strategi for energieffektivitet med klare mål og planer for at blive et mere energieffektivt samfund.

- Danmark, også hvad angår energieffektivitet, bliver det foregangsland, vi ifølge klimaloven skal være. Desværre er vi kun syvendebedst i EU ift. energieffektivitet. 

- EU følger op på den ambitiøse revision af Energieffektiviseringsdirektivet med en ligeledes ambitiøs revision af Bygningsdirektivet senere i år. 

Tak til medlemmer, politikere, embedsfolk og andre interessenter for de første fem års samarbejde. Vi ser frem til at fortsætte arbejdet for et grønnere, mere energieffektivt Danmark og EU.

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev