Nyheder 07. maj 2024

Byggebranchen inviterer til EP-debat: Hvilken rolle skal EU spille for dansk byggeri?

Byggebranchen inviterer til EP-debat: Hvilken rolle skal EU spille for dansk byggeri?

Den danske byggebranche sætter klima, energi og bæredygtighed på dagsordenen, når de den 13. maj afholder debatmøde for en række kandidater til valget til Europa-Parlamentet.

EU har stor indflydelse på den danske byggebranche. Gennem fx Bygningsdirektivet, Energieffektivitetsdirektivet og diverse klimamål sætter EU rammer og stiller krav til både nye og eksisterende bygningers grønne omstilling.

Til debatten bliver der stillet skarpt på de store politiske emner, som er vigtige for byggeriet. Og der debatteres, hvordan regler og rammer fra Bruxelles bliver implementeret i den danske byggebranche. Skal Danmark gå forrest med egne krav, eller skal reguleringen ske fra Bruxelles?

Formand for SYNERGI og tidligere partiformand, minister og Europa-Parlamentsmedlem for Det Konservative Folkeparti, Bendt Bendtsen, indleder og sætter scenen for debatten. Thomas Larsen fra Danske Arkitektvirksomheder modererer debatten.

Tilmelding via dette link

Deltagere i paneldebatten:

Magnus Barsøe, Socialdemokratiet

Rasmus Nordqvist, SF

Sigrid Friis, Radikale Venstre

Henrik Dahl, Liberal Alliance

Morten Løkkegaard, Venstre

Tid og sted:

Mandag den 13. maj kl. 09-10.30
BAT-kartellet (Hovedbestyrelsessalen)

Kampmannsgade 4

1790 København V

Bag debatmødet står Akademisk Arkitektforening, BAT kartellet, Brancheforeningen Danske Byggecentre, Bygherreforeningen, CONCITO, Dansk Erhverv, Dansk Standard, Danske Arkitektvirksomheder, Danske Tegl, EjendomDanmark, Foreningen af Rådgivende Ingeniører, Rådet for Bæredygtigt Byggeri, Rådet for Grøn Omstilling, SYNERGI, VELTEK og Konstruktørforeningen.

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev