Nyheder 22. februar 2021

EE Talks stiller skarpt på et grønt kommunalvalg 

Nyhed: EE Talks i marts med Peter Møllgaard

SYNERGI inviterer igen til EE Talks. Det bliver onsdag den 24. marts kl. 15.00-16.00, hvor temaet er de kommunale bygningers bidrag til 2030- og 2050-målene op til det kommende kommunalvalg.

Vi har derfor inviteret Klimarådets formand, Peter Møllgaard, til at holde et oplæg om hvilke perspektiver han ser på kommunernes rolle i kampen mod energispild.

Peter Møllgaard, der til daglig er dekan ved Maastricht University School of Business and Economics, mener at kommunerne med fordel kan hæve ambitionsniveauet:

»Hvis de nationale klimamål for 2030 overhovedet skal kunne lykkes, kræver det, at kommunerne deltager med seriøse klimastrategier, der årligt opdateres.«

Det udtaler han Klimamonitor.

Fordi kommunerne ejer så stor en andel af den offentlige bygningsmasse, er der, som Peter Møllgaard fremhæver i Klimamonitor, også store energibesparelser at hente:

»I får derfor ofte det største klimamæssige udbytte ved at fokusere på energirenoveringer« 
Energirenoveringerne udfordres både af manglende krav om energieffektivisering af kommunale og regionale bygninger fra statens side, men også anlægsloftet og manglende viden om gevinsterne på området. Gevinster der blandt andet indebærer bedre indeklima, og dermed også bedre sundhed og velfærd for de mange tusinde mennesker, der har deres daglige gang i kommunale bygninger.
Peter Møllgaard er tidligere medlem af blandt andet Energinets bestyrelse og Energikommissionen, og energi- og industriøkonomi er blandt hans ekspertiseområder.  

Program for EE Talks (online)
15.00: Direktør i SYNERGI, Katrine Bjerre M. Eriksen, byder velkommen

15:05: Peter Møllgaard, formand for Klimarådet, holder oplæg

15:35: Spørgsmål 

15:55: Katrine Bjerre M. Eriksen runder af

Alle er velkomne til at deltage i EE Talks. Tilmelding sker ved at sende en mail til am@synergiorg.dk med navn(e) og e-mailadresse(r) på person(er), der ønsker at deltage. Link og nærmere information vil blive udsendt umiddelbart op til arrangementet.

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev