Pressemeddelelser 14. juni 2020

Stærk klimaalliance: SF og Konservative kræver større ambitioner for energibesparelser​

PM: Stærk klimaalliance

SF og De Konservative har med et fremragende fælles indspark til klimaforhandlingerne udvisket højre-venstre-skellet og vist, at hensynet til klimaet er for vigtigt til blokpolitik, siger SYNERGI-formand Bendt Bendtsen. Han har store forhåbninger til, at partiernes forslag afspejles i den endelige klimaplan for energi og industri.

SF og De Konservative fremlægger i Politiken mandag et fælles indspil til de forestående klimaforhandlinger om energi og industri. Partierne foreslår:

- Krav om energibesparelser på tre procent om året i alle offentlige bygninger
- Afgiften på certificeret overskudsvarme skal fjernes
- 500 mio. mere om året til energieffektivitet og elektrificering i industrien
- Bedre rådgivning og information om energibesparelser målrettet husholdninger og SMV’er

Bendt Bendtsen er meget positiv over for SF og De Konservatives krav til forhandlingerne om en klimahandlingsplan:

”En stor tommelfinger op til SF og De Konservative, der her har fundet nogle af de puslespilsbrikker, der tilsyneladende var blevet væk under gulvtæppet, da regeringen fremlagde et noget hullet klimaudspil sidste måned. Partierne har lavet en meget fornuftig analyse af regeringens udspil og fremlægger effektive forslag, som vi i SYNERGI bakker fuldt op om. Energieffektivitet er den grønne genvej til den billigste og klogeste vej til 70 %-målet. Der eksisterer et langt større potentiale i offentlige bygninger, for overskudsvarme og energieffektiviseringer i industrien, end regeringen har lagt op til i sit udspil, og derfor mener jeg, at regeringen og de øvrige partier bør være lydhøre over for SF og De Konservatives forslag,” siger Bendt Bendtsen.

Foruden det fornuftige indhold hæfter Bendt Bendtsen sig også ved den stærke signalværdi i det utraditionelle partnerskab mellem et ”rødt” og et ”blåt” parti.

”Klimaudfordringen er for vigtig til taktisk blokpolitik, og derfor er det modigt, modent og befriende at se SF og De Konservative finde sammen om at få rettet op på udspillet. Alliancen understreger, hvad der er på spil i forhandlingslokalet, og at der løber grønt blod i årerne på begge partier. Jeg håber, partierne belønnes med et stort aftryk i den endelige aftale,” siger Bendt Bendtsen.

Kontakt
Bendt Bendtsen er tilgængelig for uddybende kommentarer til medierne på telefon 2074 7547. Pressehenvendelser kan også rettes til am@synergiorg.dk eller 3066 7784.

Læs SYNERGIs reaktion på regeringens udspil 

Læs mere om regeringens udspil 

Om SYNERGI
SYNERGI er en grøn interesseorganisation, der arbejder for en mere effektiv brug af energien – både i industrien og i de danske hjem. SYNERGI består af Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL, VELUX, Dansk Energirådgivning, Boligselskabet Sjælland og SustainSolutions. Sammen sikrer vi, at vi med energieffektive teknologier får mere ud af mindre. Med banebrydende løsninger og rådgivning bidrager vi til global bæredygtighed og forbedret livskvalitet for danskere og for mennesker over hele verden.

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev