Pressemeddelelser 06. december 2020

Fremragende elementer i ny finanslov: Stort fokus på grønne bygninger​

PM: Fremragende elementer i ny finanslov: Stort fokus på grønne bygninger​

Den netop indgåede finanslov for næste år indeholder tre stærke initiativer til grønnere bygninger i Danmark. Finanslovsaftalen byder på ny pulje til energirenoveringer af kommunale og regionale bygninger, flere penge i bygningspuljen og en fordobling af håndværkerfradraget. SYNERGI-formand Bendt Bendtsen er rigtig glad for de grønne dele af aftalen.

Regeringen har indgået finanslovsaftale for 2021 med SF, Radikale, Enhedslisten og Alternativet. I aftalen er der bl.a. afsat:

- Samlet 300 mio. kr. i årene 2021-22 og samt 5 mio. kr. årligt fra 2023 til energirenoveringer i offentlige bygninger

- I alt 425 mio. kr. yderligere til bygningspuljen, der har til formål at sænke energiforbruget i private boliger. Af de afsatte midler forventes ca. 170 mio. svarende til 40 % at gå til at dække afgiftstab.

- Loftet for håndværksydelserne i boligjob-ordningen fordobles til 25.000 kr. per person

Bestyrelsesformand i SYNERGI, Bendt Bendtsen, er rigtig glad for de tre elementer i finanslovsaftalen, som vil sænke energiforbruget i både offentlige og private bygninger.

”Der er nogle gode, solide grønne tiltag i finanslovsaftalen, som regeringen har indgået med sine støttepartier. Der er afsat mange midler til en af hjørnestenene i den grønne omstilling: energieffektiviseringer. Pengene til energirenovering af kommunale og regionale bygninger falder på et knastørt sted og sender et tydeligt signal, der forhåbentlig kan resultere i endnu flere investeringer i de offentlige bygninger fra kommunerne og regionernes egne pengekasser eller fra samarbejder med private investorer. Samtidig er der flere penge til bygningspuljen, som danskerne har vist enormt stor interesse for. Der står et stort, grønt SF-stempel på de dele af finansloven, og det er stærkt arbejde, som jeg gerne vil kvittere for. Og så fordobler regeringen ikke mindst håndværkerfradraget til grønne energiforbedringer af de private boliger, så vi for alvor kan få de private boligejere i gang med den grønne omstilling”, siger Bendt Bendtsen.

Det er omvendt småt med negative reaktioner på de grønne dele af aftalen.

”Man kan selvfølgelig altid ønske sig større beløb, og det er ærgerligt, at næsten halvdelen af midlerne til fx bygningspuljen går til at dække afgiftstab. Men der er rigtig mange interesser, der skal tilgodeses i en finanslov, og samlet set er det en rigtig god dag at være formand for en grøn organisation, der arbejder for at mindske energispildet i Danmark,” slutter Bendt Bendtsen.

SYNERGIs formand står til rådighed for yderligere kommentarer til medierne via 3066 7784 eller am@synergiorg.dk.

Læs mere om finansloven på Finansministeriets hjemmeside.

 

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev