Pressemeddelelser 15. marts 2021

Få tilskud til grønne, rentable investeringer med Erhvervspuljen 

PM: Få tilskud til grønne, rentable investeringer med Erhvervspuljen

Der er både penge og CO2e-udledninger at spare ved at mindske virksomhedernes energispild. Med Erhvervspuljen bliver det endnu mere attraktivt at investere grønt i sin virksomhed.

Fra i dag og 14 dage frem er det igen muligt at søge tilskud til energioptimering fra Erhvervspuljen. I denne runde er der 175 mio. kr. at søge om – og det kan rigtig mange virksomheder med fordel gøre, mener Johnny Ryser, administrerende direktør i Dansk Energirådgivning. 

En investering i energioptimering er en investering i fremtiden

“Det er vores erfaring, at der er massive energibesparelser at hente i langt de fleste virksomheder. Der er ofte tale om meget rentable investeringer, der tjener sig selv hjem inden for ganske få år. Tilsætter man midler fra Erhvervspuljen, er tilbagebetalingstiden selvsagt endnu kortere. Derfor opfordrer jeg især små og mellemstore virksomheder til grundigt at overveje deres muligheder i Erhvervspuljen. En investering i energioptimering er en investering i fremtiden," siger Johnny Ryser, del af Dansk Energirådgivning der bl.a. rådgiver virksomheder i forhold til Erhvervspuljen.

Det overordnede formål med Erhvervspuljen er at sænke energiforbruget i Danmark. Mindre energispild betyder mindre CO2e-udledning, og derfor er erhvervstilskuddet et vigtigt led i Danmarks 2030-mål om at reducere udledningen af drivhusgasser med 70 pct. Med et lavere energiforbrug følger også lavere udgifter til energi, og derfor er der både økonomiske, konkurrencemæssige og grønne fordele at hente for virksomheder med et lavere og smartere energiforbrug.

“Erhvervspuljen er en klar gevinst for både klimaet og for virksomhederne. Vi mindsker vores energispild og gør virksomhederne mere konkurrencedygtige i den globale konkurrence. Samtidig stilles der flere og flere grønne krav til underleverandører, og derfor er erhvervspuljen en kærkommen mulighed for at omstille sin produktion mere grønt. Mange virksomheder – særligt SMV’er – har ikke det fulde overblik over det store potentiale for energireduktion i deres virksomhed. Og ikke alle ved, at de kan mindske deres udgifter til energi betydeligt med ganske korte tilbagebetalingstider. Industrien spiller en stor rolle ift. at indfri de danske klimamål, og derfor er det positivt, at politikerne har prioriteret også at støtte en grøn omstilling i industrien. Nu handler det om at få midlerne ud at arbejde. Det håber jeg, virksomhederne er klar til,” siger Katrine Bjerre M. Eriksen, direktør i interesseorganisationen SYNERGI.

Erhvervstilskuddet til energioptimering kan søges af privatejede produktions-, handels-, og servicevirksomheder.

Med puljen kan der f.eks. søges om tilskud til:

- Energioptimering af procesanlæg

- Udskiftning af kedel med varmepumpe

- Etablering af varmegenvinding

Læs mere om Erhvervspuljen, og hvordan der ansøges om midler på Energistyrelsens hjemmeside.

Case – eksempel på en grøn, rentabel energiinvestering
HAI Horsens A/S er et godt eksempel på en virksomhed, der via investeringer i energieffektivitet har sænket både driftsomkostninger og CO2e-udledning. Virksomheden specialiserer sig i overfladebehandling af aluminium. Ved at gå fra trykluft til eldreven gasblæsning har HAI Horsens sænket sit energiforbrug til glasblæsning med over 90 pct. Investeringen har tjent sig selv hjem på bare to år, hvorefter besparelserne er rent overskud.

Læs mere om HAI Horsens’ projekt her.

Om Dansk Energirådgivning
Dansk Energirådgivning A/S er en privat, uvildig rådgivningsvirksomhed med hovedkontor i Silkeborg og kontor i Odense. Virksomheden blev grundlagt i 2007 af maskinmester Lars Waage Petersen og er i dag blandt Danmarks førende energirådgivningsvirksomheder.

Virksomheden arbejder for at skabe innovative energispareprojekter, der bidrager til optimale arbejdsprocesser, en bedre driftsøkonomi og et grønnere miljø.

Læs mere om Dansk Energirådgivning her.

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev