Nyheder 07. oktober 2022

Ungdomspartierne debatterer energieffektivitet som løsning på energi- og klimakriserne

Nyhed: Ungdomspartierne debatterer energieffektivitet som løsning på energi- og klimakriserne

Valgkampen er skudt i gang, og blandt de mest centrale temaer er de verserende klima- og energikriser. Netop disse emner danner rammen, når SYNERGI inviterer til paneldebat under overskriften ”Energieffektivitet som løsning på energi- og klimakrise: Hvordan udnytter vi potentialerne?”

Debattørerne repræsenterer fem forskellige ungdomspartier og er:

  • Katrine Evelyn Jensen, Danmarks Socialdemokratiske Ungdom
  • Maria Ladegaard, Venstre Ungdom
  • Christian Holst Vigilius, Konservativ Ungdom
  • Mikkel Høj Bagger Larsson, Alternativets Unge
  • Frederik Dahler, Rød-Grøn Ungdom

Debatten modereres af radiovært og politisk kommentator Lars Trier Mogensen, der styrer debattørerne gennem tre runder om energikrisen, individets versus statens rolle og ansvar for den grønne omstilling samt løsninger på udfordringerne med mangel på grøn arbejdskraft.

Debattørerne skal blandt andet forholde sig til den foreløbige håndtering af energikrisen. Der er pumpet milliarder af kroner ud til dele af befolkningen gennem varme- og ældrechecks, låneordninger og ekstra udbetalinger til folk på overførselsindkomster. Til gengæld er der intet gjort for at gøre noget ved den grundlæggende udfordring: Danmarks alt for høje og dyre energiforbrug. Er det fornuftigt?

Der skal også diskuteres ansvarsfordeling: Hvor stramt og detaljeret skal staten og det offentlige drive den grønne omstilling, og hvor meget skal være op til den enkelte? Bør det offentlige gå forrest? Hvilket signal sender det, at der ingen krav er om at spare energi og CO2 hos Danmarks største bygningsejere, kommunerne og regionerne?

Sidst kommer debatten forbi virksomhedernes mangel på grøn arbejdskraft. Der er historisk mange ubesatte stillinger i den private sektor, og ifølge en CONCITO-analyse vil behovet for arbejdskraft til den grønne omstilling stige markant frem mod 2030. Hvordan skal de job besættes?

Debatten afholdes d. 11. oktober 15-16.30 hos Schneider Electric, Lautrupvang 1, 2750 Ballerup.

Alle er velkomne, og tilmelding er ikke nødvendig. Dørene åbnes kl. 14.30, hvor der serveres kaffe, sodavand og kage. Umiddelbart efter arrangementet er det muligt at fortsætte debatten over en øl eller et glas vin.

Har man ikke mulighed for at være til stedet fysisk, kan debatten live-streames her

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev