Nyheder 10. december 2020

SYNERGI byder Strøjer Tegl velkommen som nyt medlem​

Nyhed: SYNERGI byder Strøjer Tegl velkommen som nyt medlem​

Strøjer Tegl træder ind i SYNERGIs medlemskreds og bliver dermed en del af kampen for at reducere Danmarks energispild. Både direktør i Strøjer Tegl, Kasper Damsø, og SYNERGI-direktør Katrine Bjerre M. Eriksen ser frem til samarbejdet om grønnere bygninger i Danmark.  

Strøjer Tegl er blandt de mest energieffektive teglværker i Danmark. Det er ikke tilfældigt. Hos den fynske, familieejede virksomhed har man de seneste år arbejdet for at opnå en grøn produktion, hvilket har resulteret i, at Strøjer Tegl i dag kan levere alle sine produkter i en grøn version.

Fx har Strøjer Tegl som det eneste teglværk i landet installeret et anlæg til rensning af de røggasser, der står for den primære CO2-udledning, og investeret i isolerede varmluftskanaler, der giver endnu højere energieffektivitet.

Direktør for Strøjer Tegl, Kasper Damsø, ser derfor medlemskabet i SYNERGI som en naturlig forlængelse af Strøjer Tegls arbejde med at producere så grønne produkter som muligt.

”Jeg er rigtig glad for, at Strøjer Tegl nu bliver medlem af SYNERGI. Det er et klart signal om, at vi ønsker at bidrage til udviklingen i den grønne omstilling. Der vil altid være brug for byggematerialer, og derfor er opgaven at sikre, at de er så bæredygtige som overhovedet muligt. Her er Strøjer Tegl førende inden for tegl og mursten, men både vi selv og hele branchen skal blive endnu bedre. Derfor har vi valgt at blive medlem af SYNERGI, som i den grad er med til at drive dagsordenen om et lavere energiforbrug,” siger Kasper Damsø.

SYNERGIs direktør, Katrine Bjerre M. Eriksen, glæder sig over Strøjer Tegls medlemskab af SYNERGI og ser virksomheden som et godt supplement til de eksisterende medlemmer.

”Vi er nødt til at skrue på alle knapper, hvis vi vil mindske Danmarks store energispild. Derfor er jeg glad for at få Strøjer Tegl med i SYNERGI-familien, da de har stort fokus på en bæredygtig produktion og tilfører SYNERGI vigtig viden og forståelse inden for byggeriet. Jeg er sikker på, at Strøjer Tegl og SYNERGI får stor glæde af hinanden, og jeg ser frem til samarbejdet med hele holdet hos Strøjer Tegl i Assens,” siger Katrine Bjerre.

Kasper Damsø står til rådighed for yderligere kommentarer for medierne på tlf. 40 35 60 31 eller kasper@strojertegl.dk. Katrine Bjerre er tilgængelig via tlf. 22 74 71 86 eller kb@synergiorg.dk

 

Om Strøjer Tegl A/S

Strøjer Tegl opstod i 1850 i Assens på Fyn, hvor virksomheden stadig ligger. I dag producerer og sælger virksomheden mursten, teglskaller, beklædningstegl, teglbjælker og -overliggere.

Det er vigtigt for Strøjer Tegl at have det lavest mulige energiforbrug. Det opnår virksomheden bl.a. ved en optimeret og teknisk avanceret styring af ovn og tørreri, hvor overskudsvarmen fra ovnen anvendes til opvarmning af tørrekamrene. Ifølge de årlige energital er Strøjer Tegl blandt de mest energieffektive teglværker i landet.

Strøjer Tegl A/S er en del af Vedstaarup Gruppen, som består af yderligere 2 selskaber: Strøjer Ler A/S og Strøjer Samlingen A/S. Fælles for alle selskaber er, at de ejes af Vedstaarup Holding ApS, hvis anparter besiddes af familien Strøjer Hansen.

 

Om SYNERGI

SYNERGI er en grøn interesseorganisation, der arbejder for en mere effektiv brug af energien – både i industrien og i de danske hjem. SYNERGI består af Danfoss, Grundfos, ROCKWOOL, VELUX, Dansk Energirådgivning, Boligselskabet Sjælland og SustainSolutions. Sammen sikrer vi, at vi med energieffektive teknologier får mere ud af mindre. Med banebrydende løsninger og rådgivning bidrager vi til global bæredygtighed og forbedret livskvalitet for danskere og for mennesker over hele verden.

 

 

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev