Nyheder 07. april 2022

SYNERGI og Morten Helveg Petersen inviterer til roundtable event med energikommissær Kadri Simson

Nyhed: Roundtable event

"Ingen grøn omstilling uden grønne bygninger." Sådan lyder overskriften på det roundtable-event, som MEP Morten Helveg Petersen (R) og SYNERGI inviterer til den 12. maj kl. 10:00 – 11:30 i Industriens Hus og online.

Anledningen er, at Morten Helveg er udnævnt til såkaldt skyggeordfører på revisionen af EU's bygningsdirektiv (EPBD) og derfor skal repræsentere sin politiske gruppe (Renew) ved forhandlingerne.

I den forbindelse er det vigtigt at lytte til erhvervslivet, dets ønsker og vurderinger af, hvordan direktivet bedst skrues sammen, mener Morten Helveg. 

Arrangementet indledes ved energikommissær Kadri Simson, der fremlægger EU-Kommissionens bud på et revideret direktiv. Derefter følger en dialog med repræsentanter fra industrien. 

Program:
Kl. 10.00-10.10: Velkomst ved Bendt Bendtsen, bestyrelsesformand i SYNERGI, og MEP Morten Helveg Petersen

10.10-10.20: EU-Kommissær for energi, Kadri Simson, præsenterer Kommissionens forslag til et opdateret direktiv

10.20-10.25: Morten Helveg Petersen sætter scenen for den efterfølgende dialog med paneldeltagerne, som repræsenterer industrien

10.25-11.10: Input fra paneldeltagerne. Moderator er Connie Hedegaard, bestyrelsesformand i KR Foundation og tidligere EU-klimakommissær.

Paneldeltagere:
• Erik Boyter, CEO, WindowMaster 

• Thomas Träger, CEO, Schneider Electric, Nordics & Baltics 

• Frank Larsen, Managing Director, ROCKWOOL Nordics

• Rasmus Abildgaard Kristensen, VP og Head of PA, Danfoss

• Jonas Villadsen, Head of Public Affairs Europe, Grundfos 

• Elisabeth Katharina Hoffmann, Manager, EU Affairs, VELUX 

11.10-11.25: Spørgsmål fra salen og online med paneldeltagerne og Karlis Goldstein, ansvarlig for EPBD i energikommissærens kabinet.

11.25-11.30: Afsluttende bemærkninger af Morten Helveg Petersen.

Det vil både være muligt at lytte med online, ligesom der også vil være et begrænset antal fysiske pladser i Industriens Hus, hvor arrangementet finder sted. 

Tilmelding sker via dette link.

Om bygningsdirektivet (Energy Performance of Buildings Directive, EPBD)
Direktivet genoptegner EU's plan for at få mere energieffektivitet ind i medlemslandenes bygningsmasse, der står for hele 40 pct. af energiforbruget og 36 pct. af udledningen af drivhusgasser. I revisionen foreslår Kommissionen bl.a., at:

- Alle eksisterende offentlige og private bygninger (ikke boliger) skal som minimum have energimærke F i 2027 og E i 2030. I 2030 skal eksisterende boliger minimum være energimærket F og i 2033 E. 

- Der stilles skærpede krav til medlemslandenes renoveringsplaner, der skal opdateres hver femte i stedet for tiende år.

- Et fælleseuropæisk energimærke implementeres.

- Et bygningsrenoveringspas gøres obligatorisk for alle medlemslande i 2024.

Den endelige opdatering af direktivet sker efter forhandlinger mellem EU's medlemslande, EU-Parlamentet og EU-Kommissionen. 

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev