Nyheder 26. april 2021

Ny Klimafremskrivning viser energieffektiviseringens fortsatte vigtige rolle i den grønne omstilling 

Nyhed: Ny Klimafremskrivning viser energieffektiviseringens fortsatte vigtige rolle i den grønne omstilling

I dag har Energistyrelsen fremlagt deres Klimastatus- og Fremskrivning 2021, som viser, at vi overordnet er tættere på at reducere den årlige CO2-udledning med 20 mio. ton i Danmark inden 2030, end vi troede. De 20 mio. ton er en nødvendig reduktion for at nå klimalovens 70 pct. mål, og ifølge fremskrivningen vil Danmark med de nuværende tiltag reducere udledningen af drivhusgasser med 55 pct. inden 2030.

Den viser dog også, at udviklingen i det samlede energiforbrug frem mod 2030 ser ud til at være nogenlunde konstant. Energistyrelsen forventer et fald i andelen af særligt naturgas, men olieforbruget vil stadig fylde nogenlunde samme andel. I dag kommer kun omkring 9 pct. af vores energi fra vind og sol, og fremskrivningen viser, at 42 pct. af energiforbruget stadig forventes at komme fra sort energi i 2030. Det er derfor tydeligt, at energieffektivisering spiller en stor rolle i forhold til at fortrænge den sorte energi omkostningseffektivt:

”Fremskrivningen i energiforbruget viser, at der stadig er et stort behov for at have fokus på energieffektivisering, hvis vi omkostningseffektivt skal fortrænge den sorte energi og øge andelen af den grønne. Der vil i 2030 stadig være et stort forbrug af olie, der udleder store mængder CO2. I Danmark har vi virksomheder, der kan hjælpe med denne grønne omstilling og samtidig sikre grøn vækst”, udtaler direktør i SYNERGI, Katrine Bjerre M. Eriksen.

Afslutningsvis viser Energistyrelsens Klimastatus- og Fremskrivning 2021, at elforbruget forventes at stige kraftigt i særligt husholdninger og serviceerhverv:

”Vi kan se i Energistyrelsens Klimastatus- og Fremskrivning 2021, at elforbruget vil stige kraftigt frem mod 2030. Hvis ikke vores elnet skal bryde sammen, er der behov for at se på, hvordan vi reducerer vores forbrug”, slutter Katrine Bjerre.

Læs Energistyrelsens Klimastatus- og Fremskrivning 2021 her.

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev