Nyheder 18. juni 2021

Debatarrangement i BLOX: EU som grøn vækstmotor

Nyhed: EU som grøn vækstmotor

I tirsdags løb SYNERGIs arrangement ”EU som grøn vækstmotor” af stablen. Det blev til en spændende og relevant debat med mange gode spørgsmål fra salen undervejs om, hvordan Danmark skal gribe EU-forhandlingerne om et ny EE-mål an senere på året.

Panelet bestod af Kim Valentin (V), Signe Munk (SF) og Katarina Ammitzbøll (K) med bidrag fra oplægsholder Morten Helveg Petersen (RV).

SYNERGI støtter ligesom regeringen et 40 pct.-energieffektiviseringsmål i EU. Det vil have stor, positiv effekt på klimaet – og generere samfundsøkonomiske gevinster på op mod 100 mia. kr. øget i eksport og 15.000 årsværk fordelt i hele landet. Det viser  en rapport, EA Energianalyse har udarbejdet for SYNERGI.

Medlem af Europa-Parlamentet for Radikale Venstre, Morten Helveg Petersen, åbnede ballet med et oplæg om det europæiske perspektiv på forhandlingerne og en gennemgang af den store pakke af reviderede direktiver i EU, der lander d. 14. juli. Debatten tog derefter afsæt i energieffektivisering og dens markante rolle i den grønne omstilling – en ”no brainer”, som Katarina Ammitzbøll (K) kaldte energieffektivisering. Der blev derudover talt om øget energispareforpligtelse og bindende mål – det sidste støttet op af Signe Munk (SF). Kim Valentin (V) udtalte desuden:

Vi er villige til at hæve energispareforpligtelsen - men det skal selvfølgelig kunne lade sig gøre for landene at indfri. Det er super vigtigt at få energieffektiviseret mere

Til det kan vi kun erklære os enige. Uden øget energieffektivisering vil den grønne omstilling ikke bare bliver milliarder af kroner dyrere, det vil også betyde tab af potentielle jobs og eksport.  

Vi ser frem til flere gode arrangementer i fremtiden - og ikke mindst se de ambitiøse udmeldinger blive ført ud i livet.

Målet for energieffektivisering i EU indgår som en del af ”Fit for 55”, et overordnet mål om en 55 pct. CO2-reduktion i EU inden 2030. På nuværende tidspunkt er energieffektiviseringsmålet 32,5 pct. inden 2030.

Du kan holde dig opdateret på fremtidige nyheder og arrangementer ved at tilmelde dig SYNERGIs nyhedsbrev her: https://mailchi.mp/synergiorg/nyhedsbrev

Panelet bestod af Signe Munk (SF), Katarina Ammitzbøll (K) og Kim Valentin (V)

MEP'er Morten Helveg Petersen (RV) åbnede med et oplæg om det europæiske perspektiv

Øges EE-målet fra 32,5 til 40 pct. kan det medføre store samfundsmæssige gevinster i Danmark

Bendt Bendtsen og Katrine Bjerre i snak med Sumaya Sadek og Erik Boyter

.

Aktuelt

Vis alle

Hold dig opdateret!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og følg med i artikler, rapporter, pressemeddelelser og anden kommunikation fra SYNERGI.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev